Junska potrošačka korpa na nivou aprilske i majske

Bez autora
Jul 25 2013

Cijena sindikalne potrošačke korpe za četvoročlanu porodicu u Republici Srpskoj u junu iznosila je 1.808 KM. Junska sindikalna potrošačka korpa bila je na nivou aprilske i majske. Najviše novca u junu bilo je potrebno izdvojiti za nabavku hrane 705 KM, za stanovanje i komunalne usluge 510 KM, a za odjeću i obuću 138,37 KM. Navodeći da su plate u junu manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, Savez sindikata ističe da ostaje njihov stalni zahtjev za većim angažmanom nadležnih organa u kontroli i sankcionisanju poslodavaca koji ne isplaćuju plate radnicima u skladu sa važećim propisima, već po ličnoj procjeni.

Junska potrošačka korpa na nivou aprilske i majskeCijena sindikalne potrošačke korpe za četvoročlanu porodicu u Republici Srpskoj u junu iznosila je 1.808 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Srpske.

Junska sindikalna potrošačka korpa bila je na nivou aprilske i majske.
 
Najviše novca u junu bilo je potrebno izdvojiti za nabavku hrane 705 KM, za stanovanje i komunalne usluge 510 KM, a za odjeću i obuću 138,37 KM.
 
Navodeći da su plate u junu manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, Savez sindikata ističe da ostaje njihov stalni zahtjev za većim angažmanom nadležnih organa u kontroli i sankcionisanju poslodavaca koji ne isplaćuju plate radnicima u skladu sa važećim propisima, već po ličnoj procjeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik